سوالات کار و فناوری ششم ابتدایی درس ۹ تهیه ی غذا (سالاد سبز) با جواب
در دنیای امروز که تغذیه سالم نقش کلیدی در حفظ سلامتی دارد، آموزش مهارتهای تهیه غذا در سنین کودکی اهمیت فراوانی دارد. درس نهم کتاب کار و فناوری پایه ششم ابتدایی، با عنوان “تهیهی غذا (سالاد سبز)” فرصتی عالی برای دانشآموزان فراهم میآورد تا با مراحل آمادهسازی یک غذای سالم و خوشطعم آشنا شوند. در ادامه، مجموعهای از سوالات کاربردی و آموزشی همراه با پاسخ برای این درس آورده شدهاند تا دانشآموزان بتوانند مفاهیم را بهتر درک کرده و در زندگی روزمره به کار بگیرند.
سوالات درس ۹ کار و فناوری ششم همراه با پاسخ
۱. برای برش دادن کاهو به شکل نوارهای باریک، باید چه مراحلی را طی کنیم؟
پاسخ: اول برگهای کاهو رو جدا میکنیم، بعد اونها رو خوب میشوریم و خشک میکنیم. بخش وسط برگها رو در میاریم، چند تا از برگها رو روی هم میذاریم و لولهشون میکنیم. با دست دیگه، انگشتها رو خم میکنیم و روی برگها نگه میداریم. چاقو رو به آرامی بالا و پایین میبریم، طوری که نوک چاقو روی تخته ثابت بمونه و برشها نازک و مرتب دربیاد.
۲. برای پوست کندن خیار چه کاری باید انجام بدیم؟
پاسخ: خیار رو اول میشوریم. بعد پوستگیر رو درست توی دست میگیریم. خیار رو طوری نگه میداریم که انگشتهامون جلوی تیغه نباشن. از بالای خیار شروع به پوست گرفتن میکنیم و تا انتها ادامه میدیم. در آخر هم سر خیار رو جدا میکنیم.
۳. هویج رو چطور خلالی میبُریم؟
پاسخ: اول هویج رو میشوریم و پوست میگیریم. یه تیکه تقریباً چهار سانتی ازش میبُریم. یک طرفش رو صاف میکنیم تا روی تخته نلغزه. بعد ورقهورقهاش میکنیم و در نهایت اون ورقهها رو روی هم میذاریم و به شکل نوارهای باریک برش میدیم.
۴. طرز تهیه سس سالاد چطوریه؟
پاسخ: یه کم آب لیمو میگیریم. بعدش با روغن زیتون، نمک، فلفل، شکر و کمی سس خردل مخلوطش میکنیم. با چنگال یا همزن دستی خوب هم میزنیم تا حسابی یکدست بشه.
-
چطوری میتونیم سالاد سبز درست کنیم؟
پاسخ: اول همه مواد مورد نیاز رو روی میز میچینیم. بعد سبزیهایی مثل کاهو، کرفس، هویج، تربچه و جوانهها رو با هم قاطی میکنیم. جداگانه گوجه، خیار و فلفل دلمهای نگینی خرد شده رو مخلوط میکنیم. سس رو روی مواد خلالی شده میریزیم و خوب هم میزنیم. بعد توی بشقاب چند برگ اسفناج یا کاهو میذاریم و سالاد رو روی اونها میریزیم.
۶. چرا موقع کار با چاقو باید مواظب باشیم؟
پاسخ: چون اگه حواسمون نباشه ممکنه انگشتهامون آسیب ببینه.
۷. روش برش نگینی چطوریه؟
پاسخ: اول باید چند تا برش خلالی درست کنیم. بعد اونها رو مرتب روی هم میچینیم و با چاقو، به شکل عمودی و منظم برش میزنیم. در آخر قطعههای کوچیکی بهدست میاد که بهشون میگن نگینی.
۸. سالاد رو باید همون لحظهای که درست میکنیم بخوریم، چرا؟
پاسخ: چون اگه زیاد بمونه، هم خاصیتش کم میشه هم ممکنه خراب بشه.
۹. با ضایعات میوه و سبزیها چه کار میتونیم بکنیم؟
پاسخ: میتونیم ازشون کمپوست بسازیم و به عنوان کود به گیاههامون بدیم.
۱۰. چرا نباید از ظروف یکبار مصرف استفاده کنیم؟
پاسخ: چون برای طبیعت ضرر دارن و بهتره از ظرفهای فلزی یا دائمی استفاده کنیم.
۱۱. سالاد از چه چیزهایی درست میشه؟
پاسخ: بیشتر سالادها از سبزیها و میوههای تازه درست میشن.
۱۲. چرا مواد غذایی باید اندازههای یکسانی داشته باشن؟
پاسخ: چون هم خوشگلتر دیده میشن و هم همهی مواد بهخوبی میپزن.
۱۳. موقع خرید خیار باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
پاسخ: باید خیار سبز، براق، سفت و بدون چروک باشه.
۱۴. برای انتخاب گوجه خوب باید چی رو چک کنیم؟
پاسخ: گوجهای خوبه که پوستش صاف باشه و لکه یا چین نداشته باشه.
۱۵. کاهوی تازه چه ویژگیهایی داره؟
پاسخ: برگهاش نازکه، ساقهاش باریکه و نباید وسطش آفت داشته باشه.
۱۶. چه هویجی برای خرید بهتره؟
پاسخ: هویجی که سفت و خوشرنگه، بدون ترک و صافه، از همه بهتره.
۱۷. برای ساخت کمپوست از چی استفاده میشه؟
پاسخ: از باقیموندههای میوهها و سبزیهای تازه.
۱۸. اگه سس رو زودتر بریزیم روی سالاد، چی میشه؟
پاسخ: سالاد آب میندازه و ظاهرش خراب میشه.
۱۹. برشهای یک اندازه چه فایدهای دارن؟
پاسخ: باعث پخت یکنواخت میشن و ظاهر غذا رو قشنگتر میکنن.
۲۰. کود گیاهی به چی میگن؟
پاسخ: همون کمپوسته که از ضایعات گیاهی درست میشه.
۲۱. چه زمانی سبزیها منبع خوبی از آب هستن؟
پاسخ: وقتی که تازه مصرف بشن.
۲۲. کدوم سبزیها برای سس سالاد مناسب نیستن؟
پاسخ: بادمجون و کدو تنبل استفاده نمیشن.
۲۳. مواد اصلی در تهیه بیشتر سالادها چیه؟
پاسخ: سبزیها و میوههای خام که پر از ویتامین هستن.
۲۴. کدوم ماده غذایی منبع اصلی ویتامینهاست؟
پاسخ: سبزیها از همه مهمترن.
۲۵. چرا بهتره سبزیها رو خام بخوریم؟
پاسخ: چون پختن زیادشون باعث از بین رفتن ویتامینهاشون میشه.
۲۶. دو دلیل برای برشهای یکسان مواد غذایی بگید؟
پاسخ: برای زیبایی بیشتر و پخت یکسان.
۲۷. آیا ضایعات سبزیها قابل بازیابی هستن؟
پاسخ: بله، میتونیم ازشون کمپوست درست کنیم چون زود تجزیه میشن.
۲۸. آب شستن سبزیها رو میتونیم برای چی استفاده کنیم؟
پاسخ: برای آب دادن به گلدونها و باغچه خیلی خوبه.
۲۹. چرا پوستگیر بهتر از چاقوه؟
پاسخ: چون هم کار رو سریعتر میکنه، هم ایمنی بیشتری داره.
۳۰. سس در غذا چه کاربردی داره؟
پاسخ: برای خوشطعمتر شدن غذا یا سالاد استفاده میشه.
۳۱. برای خوشبو و خوشطعم شدن سس باید چیکار کنیم؟
پاسخ: میتونیم از سبزیهایی مثل جعفری، سیر یا فلفل دلمهای توی سس استفاده کنیم.
جمعبندی
درس نهم کتاب کار و فناوری ششم با آموزش عملی تهیه سالاد، نه تنها به دانشآموزان روش صحیح برش و آمادهسازی مواد غذایی را یاد میدهد، بلکه آنها را با مفاهیم مهمی مانند تغذیه سالم، مدیریت ضایعات، و حفظ محیطزیست آشنا میسازد. آشنایی با ابزارهای آشپزی، رعایت نکات ایمنی، و استفاده از مواد تازه، مهارتهایی هستند که در آینده نیز برای هر فرد مفید خواهند بود. با تکرار و تمرین این مفاهیم، بچهها نهتنها آشپزی را یاد میگیرند بلکه سبک زندگی سالمتری نیز در پیش میگیرند.
دانلود با موبایل » روی دکمه دانلود چند ثانیه انگشتتان را نگه دارید سپس گزینه بارگیری پیوند یا (save link) را انتخاب کنید.
دانلود با کامپیوتر » روی دکمه دانلود کلیک راست کرده و گزینه save link as را انتخاب کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
جواب درس ۵ قرآن پنجم ابتدایی (سوره انعام؛ التقاء ساکنین)
16 بازدید
-
جواب درس ۴ قرآن پنجم ابتدایی (سوره هود؛ یادآوری وقف ـة ة؛ قصه آیهها: بشارت)
13 بازدید
-
جواب درس ۳ قرآن پنجم ابتدایی (سوره اعراف؛ یادآوری وقف بر ـهو ـهی)
14 بازدید
-
جواب درس ۲ قرآن پنجم ابتدایی (سوره قمر؛ سوره الرحمن؛ یادآوری وقف بر حرکات)
12 بازدید
-
جواب درس ۱ قرآن پنجم ابتدایی (نماز در قرآن)
10 بازدید
-
سوالات ریاضی چهارم دبستان فصل ۵ عدد مخلوط و عدد اعشاری با جواب
36 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید