سوالات درس ۲۴ مطالعات هفتم (دانش و هنر در ایران باستان) با جواب
مطالعه زبان و فرهنگ ایران باستان به ما کمک میکند تا ریشههای هویتی و تمدنی خود را بهتر بشناسیم. در درس ۲۴ مطالعات پایه هفتم، به بررسی زبان، خط، علوم و هنرهای ایرانیان باستان پرداخته میشود. در این مقاله مجموعهای از سوالات این درس را با پاسخ ارائه میدهیم تا فهم آن برای دانشآموزان آسانتر و جذابتر شود.
سوالات درس ۲۴ مطالعات هفتم
- از چه دورهای زبان فارسی در ایران باستان رایج شد؟
پاسخ: از زمان ورود اقوام آریایی به سرزمین ایران. - مردم ایران باستان در دورههای مختلف به چه زبانی سخن میگفتند؟
پاسخ: در زمان هخامنشیان، “پارسی باستان”، در دوران اشکانی و ساسانی “پارسی میانه یا پهلوی” و پس از ورود اسلام “فارسی دری” زبان اصلی بود. - اصل پانزدهم قانون اساسی چه موضوعی را بیان میکند؟
پاسخ: این اصل، زبان فارسی را به عنوان زبان رسمی کشور تعیین کرده و تأکید دارد که تمامی مکاتبات، متون رسمی و کتب درسی باید به این زبان باشد. همچنین، استفاده از زبانهای محلی در رسانهها و آموزش ادبیات آنها در کنار فارسی مجاز است. - ایرانیان در دوره هخامنشیان از چه خطی استفاده میکردند و این خط از کجا اقتباس شده بود؟
پاسخ: آنها از خط میخی استفاده میکردند که از تمدنهای بینالنهرین الهام گرفته شده بود. - کتیبه بیستون به چه زبانی و چه خطی نگاشته شده است؟
پاسخ: این کتیبه به زبان فارسی باستان و خط میخی نوشته شده است. - در زمان اشکانیان و ساسانیان چه نوع خطی مورد استفاده قرار میگرفت؟
پاسخ: در این دوران، خط پهلوی رایج بود. - دستاوردهای ایرانیان باستان در علم نجوم چه بود؟
پاسخ: آنها توانایی بالایی در محاسبه و تعیین زمان داشتند و تقویم دقیقی را طراحی کرده بودند. - ساختار تقویم خورشیدی ایران باستان چگونه بود؟
پاسخ: ایرانیان باستان سال را به ۱۲ ماه ۳۰ روزه تقسیم میکردند و ۵ روز اضافی را بهطور جداگانه محاسبه مینمودند. - دانش پزشکی در ایران باستان چگونه بود؟
پاسخ: ایرانیان در شناخت گیاهان دارویی و درمان بیماریها پیشرفت چشمگیری داشتند. - در کتاب اوستا چند نوع پزشک معرفی شدهاند؟
پاسخ: سه نوع پزشک شامل “جراح”، “پزشک عمومی” و “پزشکی که با دعا درمان میکرد” ذکر شده است. - نخستین مدرسه پزشکی ایران در چه دورهای تأسیس شد؟
پاسخ: در دوران ساسانیان اولین مدرسه پزشکی شکل گرفت. - قدیمیترین مرکز آموزش پزشکی در جهان چه نام داشت و به دستور چه کسی ساخته شد؟
پاسخ: دانشگاه جندیشاپور به فرمان شاپور پادشاه ساسانی ساخته شد. - در جندیشاپور علاوه بر پزشکی چه علومی تدریس میشد؟
پاسخ: در این مرکز علمی، نجوم، ریاضیات، موسیقی و کیمیاگری نیز آموزش داده میشد. - صنعتگران ایرانی در چه زمینههایی مهارت داشتند؟
پاسخ: آنها در هنرهایی مانند سفالگری، پارچهبافی، قالیبافی، فلزکاری، چرمسازی، کاشیکاری، زرگری، سنگتراشی، حجاری و قلمزنی توانایی بالایی داشتند. - کدام بناهای تاریخی مهارت ایرانیان در معماری را نشان میدهد؟
پاسخ: تخت جمشید، پاسارگاد، هگمتانه، طاق بستان، تخت سلیمان و طاق کسری نمونههای برجستهای از معماری ایرانی هستند. - چرا خانههای معمولی مردم ایران باستان تاکنون باقی نمانده است؟
پاسخ: به دلیل استفاده از مصالحی مانند خشت و چوب که استحکام کمتری داشتند، این خانهها در گذر زمان از بین رفتهاند.
جمعبندی
زبان، خط، علوم و هنرهای ایران باستان، پایه و اساس تمدن غنی این سرزمین را تشکیل میدهند. ایرانیان از دیرباز در زمینههای مختلف علمی، پزشکی، معماری و صنایع دستی دستاوردهای مهمی داشتهاند. این درس نشان میدهد که چگونه ایرانیان در گذشته پیشرفت کردهاند و چه تأثیری بر فرهنگ و تمدن امروزی گذاشتهاند. امید است که این مجموعه سوالات به درک بهتر دانشآموزان از این موضوع کمک کند.
دانلود با موبایل » روی دکمه دانلود چند ثانیه انگشتتان را نگه دارید سپس گزینه بارگیری پیوند یا (save link) را انتخاب کنید.
دانلود با کامپیوتر » روی دکمه دانلود کلیک راست کرده و گزینه save link as را انتخاب کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
معنی درس ۱۱ زن پارسا فارسی نهم + کلمات و آرایه ها
7 بازدید
-
معنی درس ۱۰ آرشی دیگر فارسی نهم + کلمات و آرایه ها
5 بازدید
-
معنی درس ۹ راز موفقیت فارسی نهم + کلمات و آرایه ها
6 بازدید
-
معنی درس ۸ همزیستی با مام میهن فارسی نهم + کلمات و آرایه ها
6 بازدید
-
معنی درس ۷ پرتو امید فارسی نهم + کلمات و آرایه ها
5 بازدید
-
معنی درس شانزدهم فارسی هفتم آدم آهنی و شاپرک + آرایههای ادبی
28 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید